Tips til deg som bruker linser

Kontaktlinser gir stor frihet, men stiller også krav til deg som bruker. Skal du kjøpe linser på nett? Skal du bruke fargelinser eller skal du kjøpe billige linser? Se tips.

Skal du velge endagslinser, månedslinser, døgnlinser eller årslinser?

Kontaktlinser finnes i mange varianter. Endagslinser er praktisk, månedlinser er rimelig, døgnlinser merker du nesten ikke. Hva skal du velge?

Fargelinser med eller uten styrke?

Fargelinser med og uten styrke finnes i utallige farger og nyanser. Vil du kun justere fargenyansen på øynene eller vil du forandre stil og look?

Progressive linser enkelt forklart

Progressive linser (multifokale) kan være et godt alternativ til briller. Veldig aktuelt er det for den som bruker lesebriller. Hvordan fungerer slike linser?

Er det mulig å forbedre synet?

Synet og øynene har godt av et sunt kosthold med mye frukt og grønnsaker. E- og C Vitamin samt Lutein er stoffer som er spesielt gunstig for øynene.

Slik unngår du skader på øynene

Øynene er et avansert instrument som må tas vare på om de skal fungere livet ut. UV stråler er den verste fienden. Hvorfor og hvordan beskytter du øynene?

Les det viktigste om kontaktlinser

Kontaktlinser har med årene blitt mer avanserte og finnes nå i mange typer, f.eks progressive multifokale. Det er mange fordeler med kontaklinser, les mer.