Kort om fettsuging, liposkultur

Fettsuging / liposkultur er først og fremst en måte å justere og forme figuren på. Det er ikke en slankekur, men kan utføres i sammenheng med slanking, gjerne i etterkant av periode med slanking. Enkelte medisiner og sykdommer kan også forårsake at fett samler seg på enkelte steder på kroppen.

Fjerning av fettansamlinger

Vi mennesker er ulike når det gjelder hvor fettet samles. Noen har det jevnt fordelt og en slankekur er det som skal til for å få en kropp du er fornøyd med.

Andre opplever at fettet legger seg på steder som gir en usymetrisk figur, også som normalvektig. Slike fettdepot kan være vanskelig og bortimot umulige å bli kvitt. I slike tilfeller kan fettsuging være en god løsning.

Typiske områder hvor det benyttes fettsuging er rundt midjen og magen, hofter, lår, bryster hos menn og dobbelhake.

Trening løser ikke alltid problemet

Rikelig med fysisk aktivitet hoder seg slank, men ikke alt fettet er lett å fjerne.

Riktig kosthold og rikelig med trening er ikke alltid nok for å fjerne alt fettet.

Dette er viktige bidrag for å oppnå en figur du er fornøyd med, men for enkelte, spesielt kvinner, vil fettet samles på steder hvor det er vanskelig å bli kvitt det. Her kan fettsuging være et viktig bidrag.

Fettsuging fungerer bra sammen med et sunt kosthold og rikelig med mosjon og trening.

Det er også vanlig at huden kan bli slapp og litt henge etter fettfjerningen. Dette gjelder spesielt for personer fra 40-50 års alderen og oppover. Denne gruppen har mindre elastisk hud som ikke trekker seg sammen etter behandlingen. Yngre folk har mer elastisk hud og opplever sjelden slike problemer.

Hvilke deler av kroppen kan behandles?

Mage og midje

Dette er steder hvor mange opplever at fettet blir liggende selv om man er normalvektig og har en normal fettprosent. Dette er også stedene hvor det oftest utføres fettsuging.

Lår, legger og hofter

Mange kvinner har problemer med fettansamlinger her og fettsuging gir som regel meget gode resultater. Det er også vanlig og utføre fettsuging på innsiden av knærne. Såkalte ridebukselår uharmoniske fettansamlinger på yttersiden av lårene.

Bryster hos menn

Med årene opplever mange menn at det samles fett i brystpartiet, fett det ikke er så lett å bli kvvitt med trening. Større muskler løser ikke problemet

Dobbelthake

Dette er krevende operasjoner og stiller store krav til den som skal utføre det. I tillegg til at feil vil være veldig synlige er det et komplekst område og operere i.

Kan alle få utført fettsuging?

Er man fysisk og psykisk frisk og rask er det ikke noe i veien for å få utført dette, uansett alder. Det anbefales ikke å utføre fettsuging på personer som ikke er ferdig å vokse, dvs ca 18 år. Man kan ikke være gravide ved behandlingstidspunktet og etter fødselen bør man vente noen måneder.

Maks BMI på 30

Overvektige med en BMI på over 30 kan ikke får utført fettsuging. Grunnen til dette er risikoen for komplikasjoner samt at store mengder fett på kroppen gjør at fettsuging ikke er noe poeng. Det er ikke mulig å fjerne så mye fett at det har noen særlig effekt. Fettsugingen kan utføres når personen har nådd en vekt / BMI på under 27.

Det du bør starte med er å kontakte en seriøs aktør som utfører fettsuging og få tatt en undersøkelse og en analyse av hvilke muligheter som finnes.

Hvilke plastiske operasjoner dekker det offentlige?

SB

You may also like...