Slik får du et vakrere smil

Smilet er viktig for både utseende og hvilket inntrykk du gjør på folk. Hvor flott smil du har er kanskje ikke det viktigste, men det er naturlig del av et utseende og noe mange gir litt ekstra oppmerksomhet. Det skal ikke så mye til for å få et vakrere smil.

Tennene spiller en stor rolle i denne sammenhengen og ulike feil på disse kan virke forstyrrende om et perfekt smil er noe du legger vekt på.

Hvilke tannproblemer er de vanligste å korrigere?

Justering av tannkjøtt

Dekker tannkjøttet mye av tennene er det mulig å redusere dette uten at det går utover tannfestet. Dette er et kirurgisk inngrep og relativt uproblematisk. Dette kalles korreksjon av tannkjøtt og utføres også med laser.

Feil tannstilling, skjeve tenner eller stort mellomrom

Er tennene skjeve vil en tannregulering være en mulig behandling, på samme måte som for barn.

Reguleringen monteres på tennene og strammes underveis slik at tennene presses/dras på plass. Det finnes også avtagbar tannregulering som du bruker av og til, for eksempel på natten. Når tannplassering er riktig vil denne gro og bli like sterk som før.

Det finnes også en løsning hvor det settes på en krone eller bygges på tannen med porselen, for eksempel om tennene er små og problemet med mellomrom ikke kan løses kun med tannregulering.

Hvilken mengde av ulike hårprodukt?

 

Skadede eller manglende tenner

Det er viktig å smile mye og skal du skinne som best er det viktig med regelmessig sjekk av tennene.

Har du slått av en bit eller tannen er skadet på annen måte er den vanligste behandlingen å bygge opp tannen med porselen eller plast. Er skaden stor er ofte en krone nødvendig. En krone koster fort 8 – 10.000 kroner, men er en i tillegg en estetisk fin og en varig løsning. Mangler du tenner er implantat en god løsning om enn noe kostbar. Protese og bro, gjerne kombinert med implantat.

Fargefeil og bleking av tenner

Fargen på tennene har mye å si for smilet. Er tennene misfarget er det to måter å få de hvitere på. Det første du bør prøve er en skikkelig tannrens og polering. For mange er dette tilstrekkelig og tennene får tilbake sin naturlige. Ønsker man å gå ett skritt videre er tannbleking en mulighet. Ved hjelp av ulike teknikker blir tenne bleket til de har den hvitfargen du ønsker, de trenger ikke bli helt hvite, noe midt imellom er kanskje den beste løsningen, det blir opp til den enkelte.

Er du misfornøyd med tenner og smil starter du med en samtale med tannlegen. Her får du tips og litt mer om hva de ulike behandlingene innebærer og ikke minst koster. Tannjusteringer koster fort mye og er noe som gjerne gjør et godt innhugg på sparekontoen.

Men, er du virkelig misfornøyd med tennene, og har en god grunn til det, kan dette være en god investering.

Kvaliteten av de materialer som brukes til det nye smilet.

Et nytt smil kan dermed koste fra 3.000 kr for en enkel endring og opp til 3-400.000 for en komplett gjenoppbygning av ditt smil og dens funksjon.

God tannhygiene gir også bedre ånde.

Skrevet av: Sture Bjørseth

You may also like...