Hvordan dosere hårprodukt?

Hvordan og hvor mye bruker du av pleie og stylingprodukter, hvor mye er nødvendig for de enkelte produkt? Hold deg til riktig mengde for å få det beste resultatet! Det er ikke alltid bedre med mer, faktisk kan det noen ganger ha motsatt effekt. Hva er den korrekte mengde å bruke av et produkt?
Finn ut hva som er riktig mengde av hårpleie eller styling og hvordan du bruker de.

Hvor mye sjampo?

Avhengig av lengden og tykkelsen på håret ditt kan mengden sjampo varieres fra en hasselnøtt- til valnøttstørrelse. Det er best for håret å bruke en liten porsjon. Skyll alle rester av sjampo grundig ut.

Hvor mye balsam?

Her holder det med en klatt på størrelse med en hasselnøtt. La balsamen virke en kort stund før du skyller den grundig ut.

Hvor mye hårvoks?

Bruk hårvoks med forsiktighet! Begynn med små mengder for å unngå at håret klistrer seg sammen i tjafser som legger seg langs hodebunnen og bare ser fett ut. Etter at håret har blitt tynget ned med voks, er en grundig sjamponeringen effektiv løsning. Start med en liten dæsj voks, på størrelse med en ert. Fordel voksen i håndflatene og arbeid den inn i håret.

Hvor mye hårgel?

Hårgelè varierer i hold fra mykt til ultra-sterk hold. En gelé som er beregnet til mykt hold, vil ikke gi strekt hold, selv om en øker mengden gelé. Det er holdkraften i produktet, ikke mengden en påfører som avgjør hvor mykt/stivt håret blir. Begynn med en liten ert gelé og øk mengden etter behov.

Hvor mye styling mousse?

De ulike typene styling mousse skal påføres tørt hår inntil håret kjennes så vidt fuktig. Dette kan kreve en mengde på størrelse med en tennisball for langt hår. Til kort hår holder det med en mindre mengde. Begynn med en porsjon lik en valnøtt, og påfør mer hvis det trengs.

Hårtupp serum er ditt våpen mot splittede tupper. Fordel dråper av væsken i hårtuppene. Ingrediensene legger en tynn hinne over hårtuppene som glatter ut krusete ender. Resultatet er et glattere hår.

Hvor mye hårolje?

Hår olje skal brukes dråpevis. Fordel en eller to dråper over håndflatene. Så berører du hårendene varsomt med håndflatene. Dette er den beste måten å nyttiggjøre seg håroljen, den gir håret en strålende glans og gjør det lettere å håndtere. Hvis en bruker håroljen slik før en sjamponering vil den beskytte hårtuppene mot å tørke ut. Håroljer er også en ingrediens i leave-in hårkurer. Krøllete hår kan trenge litt mer enn en til to dråper av håroljen.

Hvor mye Anti-frizz?

Anti-frizz produkter beskytter håret mot å tørke ut og gjør det glatt. Anti-frizz produkter er tilgjengelige som sjampo og balsam. Følg anvisningen på produktet, eller bruk en mengde tilsvarende en hasselnøtt.

Slik blir du kvitt dårlig ånde.

Hvor mye hårkur?

Det er nok med en klatt på størrelse med en valnøtt masseres inn i håndkletørret hår. La så ingrediensene utføre sin magi.

Ikke overdriv med bruk av hårprodukter, for mye av det gode kan gi dårlig resultat og til med skade håret. Less is more!

Regelen gjelder selvfølgelig ikke alltid, men er god når det gjelder hårprodukter. Hårpleie og stylingprodukter virker sjeldent bedre med overdreven bruk. Tvert imot, den riktige og mest effektive mengden er ofte mindre enn forventet.

Kilde: SCHWARZKOPF