Fargelinser med eller uten styrke?

Fargelinser finnes både uten og med styrke. Utvalget av kontaktlinser i farger og nyanser er enormt og du har mye å velge i enten du vil justere eller forsterke fargen på øynene diskret til å forandre look fullstendig. Vil du bli lagt merke til på neste fest? Det finnes fargelinser med spesielle motiv for ulike anledninger, hva med skumle draculaøyne eller albinohvite øyne?

Hva koster fargelinser?

Linser uten styrke koster i dag lite i forhold til tidligere og gjør det mulig å ha det litt gøy uten at det blir dyrt. Mange kjendiser bruker for eksempel fargelinser fast og har valgt en øyenfarge som matcher resten av stilen og looken de ønsker.

Kan fargelinser skade øynene?

Bruken av fargelinser er ikke farlig så lenge du følger de samme reglene som for bruk av vanlige kontaktlinser. Du må for eksempel aldri la andre prøve linsene (selv om dette kan være gøy på en fest) og du må være nøye med rengjøring og stell. Kan du risikere infeksjoner? I enkelte sjeldne tilfeller kan linser forårsake infeksjoner i øynene. Disse er som oftest harmløse og forsvinner etter noen dager, men du må oppsøke lege om plagene ikke går over.

Tips til hvordan du tar vare på øynene.

Hvilken farge skal du velge på fargelinsene?

Det er ingen grense for kreativiteten når det gjelder fargede linser med motiv.

Det blir naturligvis veldig individuelt. Den enkleste justeringen er linser som forsterker nyansene av din opprinnelige øyefarge. Har du blå eller grønne øyne kan du gjøre disse litt blåere osv. Litt mer dramatisk (men fortsatt helt harmløst) er det å forandre farge. Hvilken farge skal du velge? Har du blå øyne kan du for eksempel teste linser med brun farge. Her er det ubegrenset med muligheter. Hvor stilig fargebyttet blir avhenger også av hvordan den nye fargen matcher med resten av utseendet, hår- og hudfarge.

Skal du på et selskap med et tema, for eksempel vampyrparty, kunne du valgt fargelinser som assosierer med dracula osv osv. Det er utrolig mange motiv å velge i.

Før du velger fargelinser – hvilke assosiasjoner knyttes til øyefargene?

Hva betyr brune øyne?

Dette utstråler varme, omtanke og tillit. I tillegg nevnes assosiasjoner i retning av intelligens og kunnskap.

Hva betyr grønne øyne?

Dette er en sjelden farge på øynene og gir derfor tanker mot det spennende og eksotiske. Fargen trekker også litt mot mystikk og en sexy og romantisk utstråling.

Hva betyr blå øyne?

Blå forbindes med gjerne med godhet, snillhet og ærlighet.

Les mer om hva ulike farger symboliserer.

Generelle tips til bruk av fargelinser

  • Linsene skal alltid være nye eller grundig renset og rene før du setter de inn, bruk aldri vann fra springen eller spytt, det kan transportere bakterier som kan forårsake infeksjoner.
  • Vær nye med hygienen når de setter inn linser, vask deg alltid grundig på hendene først og tørk deg ordentlig.
  • Har du en irritasjon eller infeksjon på øyet skal du ikke bruke linser før du er kvitt dette, for eksempel røde øyne.
  • Vær forsiktig slik at sminke og hårpleiemiddel ikke kommer på øyet. Du skal heller aldri bade i basseng med linser på.
  • Følg nøye instruksene fra produsenten, spesielt i forhold til hvor lenge linsen kan sitte på før bytte.

Sture Bjørseth

You may also like...