Trening og diett, hånd i hånd

Den beste garanti for å holde en riktig vekt over lengre tid er å kombinere trening og en sunn diett. Når du skal ned i vekt er det viktigste å fokusere på dietten. I fasen etter at du har nådd målvekten viser all erfaring at det er viktig å trene for å holde denne vekten.

En av grunnene er at du har levere forbrenning etter en slankekur. Trening hjelper til å holde forbrenningen oppe.

Hva sier forskningen?

En engelsk undersøkelse viser tydelig forholdet mellom trening, diett og vektreduksjon. Undersøkelsen delte et utvalg personer i tre grupper hvor en gruppe skulle kun fokusere diett, en annen kun på trening og en tredje gruppe på begge deler. Resultatet ble helt klart best for gruppen som både trente og fokuserte på en sunn diett. I tillegg til best resultat i forhold til et varig vekttap hadde de som trente bygd en betydelig bedre fysikk og en sterkere kropp, noe som i tillegg til riktig vekt er avgjørende for en god helse på sikt.

Det holder ikke kun med trening

Satser du kun på trening og ikke gjennomfører en riktig diett viser undersøkelser at du ikke vil lykkes med å gå ned i vekt. Dette skyldes flere faktorer. For det første er det en grense for mye du klarer å trene. En halv times rask løping med konstant høy puls forbrenner rundt 500 kalorier.

Dette er selvfølgelig positivt for forbrenningen, men erfaringsmessig klarer du å gjennomføre slike treningsøkter 2 til 3 ganger pr uke.

Et samspill mellom trening og et sunt kosthold gir best slankeresultat både på kort og lang sikt.

Det vil si en ekstra forbrenning på ca 1500 kalorier. Kroppen forbrenner selv ca 15.000 kalorier pr uke uten trening (avhengig av hvor mange kilo du veier). Satt litt på spissen vil en halvering av kaloriinntaket tilsvare 15 treningsøkter med 30 minutters løping. I tillegg kommer at hard trening ofte fører til mer sult og at matinntaket øker.

Fungerer lavkarbo-diettene?

Trening er viktig i et lengre perspektiv

Trening er viktig for helsen og på sikt vil trening også hjelpe deg å holde den målvekten du har oppnådd etter en slankekur. Økt muskelmengde gir også økt forbrenning. Undersøkelser viser at den som trener har den gunstigste vektutviklingen over tid.

Konklusjon: Spis sunt og hold deg i form, da lykkes du på sikt.

Sture Bjørseth

You may also like...