Hvordan gå ned i vekt fort?

Det er mange måter å gå raskt ned i vekt på. Hva som fungerer for den enkelte varierer veldig og det mangler ikke på gode råd og tips til hvordan man kan slanke seg fort. Har du veldig dårlig tid vil et svært lavt inntak karbohydrater gjøre det mulig å gå ekstremt fort ned i vekt (2-3 kilo) bare på en uke. De fleste har litt bedre tid og velger en på sikt bedre strategi for å gå ned fort på en sunn måte ved å kombinere trening med riktig mat og drikke. Konsumerer du flere kalorier enn du tar inn er det umulig å ikke gå ned i vekt.

Hvordan gå raskt ned i vekt?

Forskning viser at et raskt vekttap først og fremst oppnås gjennom kostholdet. Ved å velge riktig type mat og samtidig kutte ut mat og drikke som motarbeider en vektreduksjon er et utrolig hvor mange kilo du kan miste på kort tid.


Annonsørinnhold:

Kan du stimulere forbrenningen med naturlige produkt?

Lectinect Brun & Slank er naturlig, og populært.

Å slanke seg betyr å ta en del grep i forhold til mat, drikke og fysisk aktivitet. Mye av dette kobles til balansen mellom inntak og forbruk av kalorier. Det handler om å forbrenne flere kalorier, jo større forbrenning desto større vekttap. Kunne du øke forbrenningen ubegrenset ville det ta bare «en dag» å forbrenne ett kilo fett.

Men, som alle slankere vet, så enkelt er det ikke. I tillegg til å være flink med mat og trening er det mulig å stimulere forbrenningen med produkt fra naturen. Lectinect Brun & Slank er et slikt produkt.

Lectinect Brun & Slankinneholder dokumenterte naturlige virkestoffer som er gunstige for forbrenning, vektnedgang og brunfargen.

Les mer om hvordan Lectinect Brun & Slank kan hjelpe deg i å gå ned i vekt.


Er det smart å gå fort ned i vekt?

Slanke- og kostholdseksperter anbefaler en jevn og langsiktig nedgang i vekten. Det hersker en felles mening om at det å gå drastisk ned i vekt fort kun har kortsiktige fordeler og at de aller fleste raskt legger på seg igjen.

Fakta er at den som går hurtig ned i vekt blir veldig motivert av de raske resultatene og derfor holder ut slankingen lenger. Sitter buksene litt løsere etter en uke eller to gjør dette noe med deg, du får en boost i motivasjonen.

Uansett om du går raskt eller sakte ned i vekt, den største utfordringen er å holde vekten du har oppnådd. Svært mange «sklir» sakte men sikkert opp i vekt igjen. Du kan derfor ikke leve og spise som du gjorde før vektnedgangen, det må en endring i livsstil til.

Sukker og feil karbohydrater hindrer deg i å gå hurtig ned i vekt

Sukker og karbohydrater fra pasta, ris, brød og bakeriprodukter laget av fint mel er det verste du kan spise om målet er å miste noen kilo. Det samme gjelder sukkerholdige drikker som brus og saft. Øl er også en kilde til feil type karbohydrater og i en slankekur bør du heller velge vin som kosedrikk. Øl kalles ikke uten grunn for flytende brød. Et lavkarbokosthold gir raskere nedgang i vekten.

Protein er din beste venn om du vil gå raskt ned i vekt

Et triks som fungerer er å øke inntaket av protein med lavt fettinnhold, for eksempel fra egg, kylling og fisk. Protein gjør deg god og mett og du unngår store mengder karbohydrater. I tillegg er protein viktig for å bygge muskler.

Velg riktig type karbohydrater

For å gå fort ned i vekt er det viktig å redusere inntaket av karbohydrater, men du kan ikke kutte de helt ut. Kroppen skal fungere også under en rask slankekur, og energi må du ha.

Riktig type karbohydrater er stort sett alle typer grønnsaker som vokser over bakken. Mange grønnsaker som vokser i bakken, for eksempel potet og kålrabi, inneholder mye stivelse og dermed også mye karbohydrater.

Klarer du deg ikke uten brød skal du velge grovt fullkornbrød, men ikke overdriv konsumet av dette.

Treningsprogram for å gå ned i vekt raskt

Trening av den rette typen gir et stort bidrag til rask vektnedgang, men treningen kan ikke kompensere for et dårlig kosthold. Kost og trening går derfor hånd i hånd om du ønsker et raskt vekttap.

Pass på, trening øker appetitten

Hard trening forbrenner mange kalorier, men gjør deg også sulten. Du må derfor planlegge kostholdet nøye og ikke overspise etter treningsøkten.

Hvordan gå fort ned i vekt med trening?

Tren på lav intensitet.

Harde treningsøkter med en varighet på over 30 minutter setter kroppen i en modus som ikke stimulerer slankingen. Dette er kompliserte prosesser, men enkelt forklart så forbruker kroppen raskt lagrene av karbohydrat og dette går ut over kroppens evne til å forbrenne fett. All hard trening forbrenner kalorier og fett, men i et slankeperspektiv er ikke dette det mest effektive.

Det som fungerer best er å gjøre aktiviteter som øker pulsen, men ikke mer enn at du kan føre en normal samtale. Lange turer i skog og mark, gjerne i kupert terreng, gåturer og jogging på mer enn en time, svømming og lange sykkelturer er optimalt. Dette passer de fleste, også den som ikke er i så god form eller for eksempel vil gå fort ned i vekt etter en fødsel.

Kombiner lav intensitet med intervalltrening

Forskning viser at trening med høy intensitet og med høy puls og blodsmak i munnen i korte intervaller stimulerer fettbrenningen veldig. Intervallene skal være korte, for eksempel løpe så fort du klarer 6×45 sekunder.

Intervalltrening av denne typen kombinert med lange økter med lavintensitetstrening gir maksimal effekt for å gå ned i vekt med trening.

Styrketrening stimulerer fettforbrenning

Muskler trenger energi for å fungere og jo større muskelmasse du har desto større naturlig forbrenning har du. Å trene styrke er derfor smart om ønsker å gå enkelt ned i vekt, både i et kort og langt perspektiv. Styrketreningen er dessuten helsefremmende på mange måter.

En annen grunn til å trene styrke er at forbrenningen fortsetter i flere timer etter treningsøkten. Dette er en bonus som hjelper på.

Stress hindrer rask nedgang i vekten

Mye stress lurer kroppen til å tro at du befinner deg i en truende krisetilstand. Kroppen aktiverer dermed ulike kroppsfunksjoner for å hjelpe deg. En av disse er å spare på kroppene energi. Det betyr blant annet at kroppen vanskeliggjør konsum av fett. Fett er i følge kroppens overlevelses-instinkt energi som kan komme godt med. Problemet er at dette forstyrre ditt mål om en hurtig nedgang i vekten. Kroppen er både din beste venn og din verste fiende. Klarer du å redusere stressnivået vil det gjøre det lettere å bli kvitt kiloene.

Mange bruke kjente metoder som yoga, meditasjon og mindfulness for å redusere stress.

Mat for å gå ned i vekt fort

Lavkarbo – Minimalt inntak av feil karbohydrater

Dette er etter vår mening det viktigste for å gå ned i vekt. Feil karbohydrater tas raskt opp i kroppen og har stor betydning på insulinnivået i blodet. Insulin styrer på mange måter fettlagringen og mye insulin hindrer kroppen i å bruke fett som energikilde, noe som selvfølgelig er fundamentalt for å bli kvitt fett. Raske karbohydrater binder også vann i kroppen. Dette er også grunnen til at man går ned 2-3 kilo raskt når man går over til et lavkarbo kosthold. I tillegg gir lavere insulinnivåer redusert sultfølelse. Lavkarbo er derfor en effektiv måte å øke forbrenningen på.

Velg riktige karbohydrater

Litt karbohydrater må du ha og derfor skal du velge de riktige, og da dreier det seg om grønnsaker. Du kan spise «så mye du vil» av alle typer kål, brokkoli, salat, paprika og agurk. Kutt ut poteter og kålrabi.

Øk inntaket av protein

En større andel magert protein i kostholdet stimulerer fettforbrenningen, gir deg mindre appetitt. Du får mindre lyst på karbohydratholdige matvarer, du reduserer søtsuget. De beste kildene til protein er egg, fisk, skalldyr og kjøtt fra svin, storfe og kylling.

Velg riktig type fett

Tro det eller ei, men riktig type fett i riktig mengde hjelper på fettforbrenningen. Gode kilder til riktig type fett er olivenolje, kokosolje, fet fisk (også tran) og avocado. Du skal ikke innta store mengder, også sunt fett har et høyt kaloriinnhold. Et kosthold som består av en kombinasjon av mager protein, lavkarbo grønnsaker og sunt fett kan ikke slå feil om du ønsker å gå fort ned i vekt på en sunn måte.

Hvordan gå ned i vekt fort uten trening

Du trenger ikke trene for å gå ned i vekt fort. Det viktigste er kostholdet. Forskning viser også at trening ikke er avgjørende for å gå ned i vekt raskt, men for holde vekten du har klart å slanke deg til er treningen et viktig redskap.

Du skal trene veldig mye for å gå ned i vekt uten å justere kostholdet. En halvtimes joggetur forbrenner 3-400 kalorier, like mange kalorier som en halv porsjon vanlig middag. Det blir med andre ord mange timer med trening for å se resultater. Husk at du enkelt kan redusere kaloriinntaket gjennom kosten tilsvarende 1-2 timers joggetur daglig.

I et lengre perspektiv vil du uansett ha godt av å drive med fysisk aktivitet og trening, det skal ikke så mye til før det har god effekt og det hjelper utvilsomt for å holde kiloene unna. Undersøkelser viser at de som etter en slankekur driver litt fysisk aktivitet (det trenger ikke være hard trening) legger mindre på seg.

Hvordan gå ekstra raskt ned i vekt

Du kan oppnå synbare resultater på bare 2 uker bare ved å spise sunnere, slik som forklart tidligere i denne artikkelen.

  • Kutter du ut nesten alt av karbohydrater (brød, ris og sukker) vil du kjenne deg tynnere både i ansiktet og rundt magen etter 2-3 dager. Spis med jevne mellomrom, unngå de store måltidene hvor du spiser deg stappmett.
  • Kutt ut øl og brus. Øl har en mer negativ påvirkning på insulinnivået enn sukker. Drikk heller vin, men ikke overdriv, også vin har mange kalorier.
  • Spis masse protein. Spis to spiseskje med mager cottage cheese istedenfor et knekkebrød med ost. Alle monner drar og proteinholdige lavkarbo produkter som cottage cheese bidrar til lavt insulinnivå. Middagene skal bestå av kjøtt eller fisk kombinert med grønnsaker.
  • Drikk mye vann og pass på å få nok søvn og hvile, stress ned.

SB

You may also like...