Hvilket næringsinnhold har kylling og kyllingfilet?
Kyllingfilet inneholder masse protein, lite fett og null karbohydrater. Den perfekte slankematen om det er lavkarbo som er strategien. Kyllingfilet er også full av mineraler og vitaminer. Med andre ord, supermat!
Næringsinnhold kyllingfilet (100g spiselig del):
Kalorier: 160 kcal / 678 kJ
Fett: 3 gram
Karbohydrater: 0 gram
Kostfiber: 0 gram
Protein: 33,5 gram
(du finner verdiene for flere næringsstoffer lenger ned)
Magert og proteinrikt kjøtt
Kylling har mye av fettet liggende rett under skinnet. Når skinnet fjernes vil det meste av fett følge med, derfor er kyllingkjøttet veldig magert. Det betyr også at over 90 prosent av kaloriene kommer fra proteinet, som det er mye av i kyllingfiletene.
Hvorfor er kyllingfilet så populært?
- Magert, sunt og næringsrikt
- Lettfordøyelig, lett type kjøtt
- Passer til uendelig med råvarer og krydder, tusenvis av gode oppskrifter
- Norsk kylling er ren og sunn i forhold til andre land
Fakta om kyllingfilet
- Kun 3 % fett, hvorav 0,5 % er mettet fett
- Nordmenn spiser cirka 10 kg rent kyllingkjøtt pr år, hovedsakelig filet
- Norge produserer over 5 millioner kyllinger pr måned.
Næringsinnhold (100 gram spiselig del):
Spiselig del: 100 %
Vann: 63g
Mettede fettsyrer: 0,7 g
Trans-umettede fettsyrer: 0 g
Enumettede fettsyrer: 0,9 g
Flerumettede fettsyrer: 0,7 g
Omega-3: 0,11 g
Omega-6: 0,57 g
Kolesterol: 62 mg
Stivelse: 0 g
Mono- og disakkarider: 0 g
Salt: 0,2 g
Vitamin A: 10 RAE
Retinol: 10 µg
Beta-karoten: 0 µg
Vitamin D: 0 µg
Vitamin E: 1 alfa-TE
Tiamin: 0,34 mg
Riboflavin: 0,19 mg
Niacin: 14 mg
Vitamin B6: 1,08 mg
Folat: 14 µg
Vitamin B12: 0,4 µg
Vitamin C: 4 mg
Kalsium: 6 mg
Jern: 0,5 mg
Natrium: 81 mg
Kalium: 565 mg
Magnesium: 46 mg
Sink: 0,9 mg
Selen: 14 µg
Kopper: 0,04 mg
Fosfor: 362 mg
Jod: 1 µg
Prior er en av Norges største produsenter av kylling.