Hvor mange kalorier er det i en pære?

En gjennomsnittlig stor pære har 52 kalorier. Gjennomsnittlig størrelse/vekt på pærer i Norge er 130 gram (spiselig del 90% =117 gram). Antall kalorier pr 100 gram (spiselig del) er 44 kalorier.

Størrelsen/vekten på pærer i handelen ligger mellom 110 gram (99 gram spiselig del) og 150 gram (135 gram spiselig del). Det betyr at antall kalorier i en pære ligger mellom 43 og 60 kalorier. Er du veldig nøye med kaloritellingen er det derfor en viss forskjell i antall kalorier pr. pære.

Antall kalorier satt opp mot metthetsfølelse tilsier at pærer kan du spise så mye du klarer av, de har få kalorier og mye kostfiber.

Mye kostfiber i pære, bra for vekt og fordøyelse

Pærer inneholder en stor mengde kostfiber. En stor andel av disse ligger i skallet. Derfor er det smart å spise pære med skallet på. Men husk å skylle pærene skikkelig i glovarmt vann før du spiser de. Det finnes både bakterier og rester etter sprøytemidler på en stor del av den frukten vi finner i handelen.

Hvorfor er pære gunstig for slanking?

Pærer (og de fleste andre frukter) inneholder sukker av typen fruktsukker (fruktose). Fruktose tas ikke rett opp i blodet, det må først innom leveren. Dette medfører at blodsukkeret ikke reagerer på samme måte som med vanlig sukker, og det er gunstig for den som skal ned i vekt (samt alle andre). Høyt blodsukker betyr høyt nivå av insulin, og det gir vektoppgang.

I tillegg har pærer mye kostfiber. Det gir en god metthetsfølelse og er et bidrag til å redusere det totale mat- og kaloriinntaket.

Her er alle næringsstoffene i pære.

Fakta om pære

  • Høyt nivå av kostfiber er gunstig for fordøyelsen
  • Norge produserer en liten mengde pære, det meste importeres. Klimaet er for kaldt og fuktig.
  • Passer godt til både salater, ost og som mellommåltid og snack. En kald pære smaker godt på sommeren.
  • Er pæren du kjøper i butikken hard kan du la den modnes i romtemperatur. Når den er moden må den spises i løpet av kort tid, eventuelt kan du la den ligge ett dager i kjøleskapet etter modning.
  • Pærer bør oppbevares alene, ikke sammen annen frukt

Vanlige sorter pære på det Norske markedet:

Abate, Comice, Conference, Forelle, Packham og Santa Maria.

SB

You may also like...