B 12 Vitamin Guiden

Mangel på B12 kan føre til trøtthet og utmattelse, anemi (blodmangel) og skader på nervesystemet. Finn ut om du er i risikogruppen og hva du kan gjøre. Hvilke er de beste kildene og hva med B12 kosttilskudd?

Hvilke oppgaver har protein i kroppen?

Protein har mange viktige oppgaver i kroppen og er sammen fett og karbohydrater en av hovedgruppene av næringstoffer. Protein er en viktig faktor for svært mange av de prosessene som

Hvilke matvarer inneholder mye protein?

70 beste proteinkildene fra: Egg, kjøtt, fisk og sjømat, meleeprodukter, ost, grønnsaker, nøtter og frø, linser og bønner. Hvor mye protein pr. 100 gram?

Hvilke vitaminer er vannløselige?

Hva betyr det at vitaminer er vannløselig? C-vitamin (askorbinsyre) og åtte B-vitaminer (B1,B2,B3,B5,B6,B7,B9,B12) er vannløselige.

Hvilke oppgaver har karbohydrater i kroppen?

Hvorfor er karbohydrater viktige? Hvilke typer karbohydrater finnes? Se guide til hvorfor du bør ha et tilstrekkelig inntak av sunne karbohydrater.

Hvilke næringsstoffer gir oss energi?

Kroppen har tre energikilder, karbohydrater, protein og fett (enumettet, flerumettet, mettet og transfett) Hvilke er fordelene og bakdelene med disse?

Hvilke vitaminer bør man ta?

Hvorfor er vitaminene C, D, E, K og B9 Folat spesielt viktig for kroppen? Skal du fungere optimalt må du sørge for at du får i deg nok vitaminer.

Hvilke matvarer inneholder d vitamin?

D-Vitamin er en utfordring for oss her i nord med lite sol og et mørkt vinterhalvår. Derfor er det viktig at vi har fokus på å få i oss tilstrekkelig

Hvilke oppgaver har fett i kroppen?

Hvorfor må du alltid ha en viss mengde fett i kroppen? Fett gir deg energi, sørger for viktige kroppsfunksjoner og beskytter indre organer.

Folat og Folsyre – Hvorfor er det viktig?

Hva er forskjellen på folat og folsyre, hvorfor er folat ekstra viktig for gravide? Hvorfor oppstår foilsyremangel? Hvilken mat har mye folat?