Hvor lenge skal pinnekjøtt koke eller dampe?

Ved dampkoking er pinnekjøttet ferdig når kjøttet slipper kjøttbeinet lett. Koketiden er på 2 til 3 timer avhengig av kjøttet, hvor stor kasserollen er samt varmen. Du drar litt i kjøttet og ser om det glir lett fra beinet. Kjøttet skal være mykt og nesten «gå i oppløsning» når det er ferdig. Det er bedre å dampkoke litt for lenge enn for lite.

Husk å etterfylle vann ved behov.

Se komplett guide til pinnekjøtt.

 

5 minutt med grill?

Når pinnekjøttet er ferdig kan du også legge alle kjøttbitene i ovnen og sette på grill i fem minutter for å få en litt sprø skorpe samtidig som rester etter fett fra dampingen går av, dette kan være en fordel for kjøttstykkene som lå nederst i kasserollen og som har «samlet» mye av fettet fra resten av stykkene.

Varm pølsene i samme kasserolle

Skal du servere pølser som Vossakorv og røkte julepølser varmer du disse i samme kasserolle. Du legger de på toppen av pinnekjøttet og lar de ligge de siste tyve minuttene av dampkokingen.

 

Kan pinnekjøtt kokes i kraft?

Ja, stadig flere gjør dette. Kraften kan du lage på mange måter. Populært er en buljong av løk, purreløk, selleri og gulrot, laurbærblad, einerbær, pepper og timian.
Kraften må du lage før du legger i pinnekjøttet, dvs. kraften skal koke i 2-3 timer.
Pinnekjøttet skal deretter trekke i kraften til det er ferdig, dette tar 1-2 timer og her gjelder det samme som for dampkoking, kjøttet skal slippe beinet lett.

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

SB

You may also like...