Sukrin – Et bra alternativ til sukker?

Sist oppdatert: 8. juni 2020


Sukrin – Et bra alternativ til sukker?

Sukrin – et sunt og naturlig alternativ til sukker. Sukrin smaker og ser ut som vanlig sukker. Det framstilles rett fra naturen, har null kalorier og er helt uten tilsetningsstoffer. Det spesielle med Sukrin er at det ikke tas opp i kroppen, det går litt enkelt sagt rett gjennom systemet. Derfor er Sukrin også en spesiell type karbohydrater.

Sukrin har vært i salg i Norge i over 15 år.

 

Hva er bra med Sukrin?

100 % naturlig – kommer fra frukt og grønnsaker

Sukring er framstilt av sukkeralkoholen Erythritol, druesukker, som finnes i mange typer frukt og grønnsaker. Sukrin er derfor et rent og naturlig produkt med ingen tilsetningsstoffer. Indirekte har vi derfor alle spist Sukrin i massevis gjennom livet.

Det finnes også økologisk Sukrin som er laget av økologiske råstoffer.

Derfor er det en stor fordel å bruke Sukrin istedenfor Aspartam som er 100% kunstig framstilt.

Spesiell type karbohydrater

Sukrin er et karbohydrat med en spesiell egenskap, det tas ikke opp i kroppen sog benyttet som energi. Andre karbohydrater tas raskt opp i kroppen (spesielt de med høy glykemisk indeks). Rent sukker, som Sukrin er en erstatning for, tas raskt opp i kroppen og øker blodsukkeret.

Sukrin går derimot «rett gjennom» kroppen og skilles ut gjennom urinen. Er det inntaket av sukker og karbohydrater du vil redusere (lavkarbo diett?) er Sukrin en god og veldig enkel løsning.

  • Sukron har null kalorier.

Påvirker ikke blodsukkeret

Sukrin har ingen betydning for hverken insulin- eller blodsukkernivået. Den Glykemiske indeksen er 0. Dette er mye sunnere for kroppen, høye blodsukkerverdier kan skape mange helseproblemer, blant i hjerte- karsystemet.

I en diett hvor det er fokus på et lavt kaloriinntak er Sukrin til stor hjelp. Det åpner for diettmat som smaker.

 

Fakta og fordeler med Sukrin

  • Skader ikke tennene. Bekjemper bakterier i munnen og beskytter tennene.
  • Fungerer som en antioksidant
  • Sukrin er ikke det samme som fruktose. Fruktose har like mange kalorier som vanlig sukker
  • Bortimot ubegrenset holdbarhet
  • Det er godt dokumentert at Sukrin ikke har helseskadelige effekter (toksikologiske og kliniske undersøkelser).

 

Hvordan lages Sukrin?

  1. Sukrin produseres på en enkel og 100% naturlig måte:
  2. Utgangspunktet er druesukker (glukose) fra frukt og grønnsaker
  3. Glukosen blir tilsatt en mikroorganisme som starter en naturlig gjæringsprosess eller også kalt fermentering (samme prosess som for eksempel vin og ost)
  4. Når gjæringen er ferdig går alt gjennom en prosess med rensing og filtrering (alle rester av gjær fjernes 100%)
  5. Fra denne basisen framstilles krystaller/ korn (akkurat som sukker)
  6. Krystallene blir vasket og silt
  7. Nå er dette blitt til «sukker» og kan emballeres

sb

Du liker gjerne...

-->