Tagatesse – Hva er helsegevinsten?

Tagatesse er strøsukker med færre kalorier og betydelig lavere Glykemisk Indeks enn vanlig sukker. Det smaker og kan brukes som vanlig sukker.

Det bemerkelsesverdige med Tagatesse er at selv om det har cirka halvparten av kaloriene sammenlignet med vanlig sukker har det bortimot ingen påvirkning på blodsukker og insulinnivå.

 

Tagatesse kommer naturen

Tagatesse lages av Tagatose som er et naturlig produkt som også finnes i mange typer frukt. Tagatose blir framstilt på basis av laktose, men det ferdige produktet er helt uten laktoserester.

Søtere enn sukker

Tagatesse er to ganger så søtt som vanlig sukker. Derfor kan du også bruke en mindre mengde og oppnå samme søthet i det du skal lage.

Fordelene med Tagatesse

Påvirker ikke blodsukkeret

Dette skyldes at kun en liten prosent av Tagatesse tas opp i kroppen, mesteparten går gjennom fordøyelsessystemet og videre ut med urinen. Dette gir en svært lav Glykemisk Indeks og egner seg ypperlig for diabetikere og den som er opptatt av et kosthold med lite karbohydrater (lavkarbo slankin).

Bra for fordøyelsen

Tagatesse har en gunstig virkning på mage- og tarmystemet, blant ved å lage en god bakteriebalanse.

Perfekt for baking

Med samme smak som sukker er Tagatesse svært anvendelig til baking og desserter og lignende. Det har også de samme egenskapene og samme konsistens som sukker og kan blant annet karamelliseres (det kan ikke de fleste andre sukkererstatninger).

Akseptabel pris

Tagatesse koster cirka 150-180 kroner pr. kilo (du finner sikkert også rimeligere). Det er betydelig mer enn vanlig sukker, men allikevel en grei pris i forhold til helsegevinst. Du kan lage mye godt med en kilo Tagatesse.

Skader ikke tennene

Med Tagatesse risikerer du ikke karies, selv om det faktisk er søtere enn vanlig sukker.

Tagatesse lagres i lukket og lufttett emballase etter pakken er åpnet (kan klumpe seg ved fuktig lagring).

sb

You may also like...