Kontaktlinser – komplett guide

Kontaktlinser finnes i mange typer, endagslinser, døgnlinser og månedslinser. De korrigerer langsynthet (sfæriske), kortsynthet (sfæriske), skjeve hornhinner (toriske) og alderslangsynthet (progressive /multifokale).

Hvilke problemer risikerer du ved bruk av kontaktlinser?

Bruk kontaktlinser riktig for å unngå skader på hornhinnen, betennelser og infeksjoner i øyet. I verste fall risikerer du å bli blind.

Hvordan unngå tørre øyne ved bruk av kontaktlinser?

Hvorfor får mange tørre øyne ved bruk av kontaktlinser? Mengde tåreveske, alder, luftforurensning og dårlig inneklima er noen av årsakene.

Hva får du sjekket i synstest?

Synstest gir svar på øyenes helsetilstand, synsskarphet og styrke, nærsynthet og langsynthet, bevegelse, hornhinner, sidesyn, synsfelt og trykkmåling.

Hva er sfæriske kontaktlinser?

Sfæriske linser er den enkleste og vanligste typen kontaktlinse og korrigerer langsynthet og nærsynthet. Styrken er den samme over hele linsen.

Når kan barn starte med kontaktlinser?

Barn kan starte med kontaktlinser allerede i 10 årsalderen. Det viktige og avgjørende er at barnet er modent, ikke minst i forhold til hygiene.

Hvorfor skal du velge kontaktlinser i silikonhydrogel?

Kontaktlinser har gjennom flere tiår vært utsatt for en enorm utviklingen både når det gjelder teknologi og materialer med introduksjonen av silikonhydrogel som kanskje det store høydepunktet. Høy transport av

Tips til deg som bruker linser

Kontaktlinser gir stor frihet, men stiller også krav til deg som bruker. Skal du kjøpe linser på nett? Skal du bruke fargelinser eller skal du kjøpe billige linser? Se tips.

Skal du velge endagslinser, månedslinser, døgnlinser eller årslinser?

Kontaktlinser finnes i mange varianter. Endagslinser er praktisk, månedlinser er rimelig, døgnlinser merker du nesten ikke. Hva skal du velge?

Fargelinser med eller uten styrke?

Fargelinser med og uten styrke finnes i utallige farger og nyanser. Vil du kun justere fargenyansen på øynene eller vil du forandre stil og look?